Nieuws

Terugblik Landelijke dag Schisis Nederland

Afgelopen zaterdag 16 maart vond de landelijke dag van Schisis Nederland plaats. Opnieuw was het een fijne dag waar ontmoeting en ervaringen uitwisselen centraal stonden.

Na een start met wat lekkers stond er een weerbaarheidstraining klaar; een verrassende work-out onder leiding van een gymleraar.

Spraakverbeterende ingrepen

Hierna volgde een presentatie voor volwassenen, door een plastisch chirurg uit het Amsterdam UMC die verschillende nieuwe ontwikkelingen voorlegde voor schisis-gerelateerde spraakverbeterende ingrepen. Tijdens deze presentatie konden kinderen onder begeleiding het spel ‘De alleskunner’ spelen.

De jonge kinderen konden zich de hele dag vermaken in de kidsclub. In de middag stonden er twee workshops gepland.

Workshops

Na een heerlijke en goed verzorgde lunch vertelde Niels van den Berg (penningmeester van Schisis Nederland), zijn verhaal over zijn leven met schisis.

Een logopedist van schisisteam Noord vertelde over logopedisch onderzoek en de behandeling bij kinderen met een schisis. En er was een workshop over tandheelkunde. Over het verloop van gebitsgroei van kinderen met een schisis en welke behandelingen toepasbaar zijn. Ontwikkelingen werden besproken en de deelnemers konden alles vragen en bespreken.

Concert

Na de workshop trad zangeres Laura Hulzebos op als afsluiter van de dag. Laura is zelf geboren met een schisis en gaf als boodschap aan de aanwezigen mee dat schisis je er niet van hoeft te weerhouden je doelen na te streven (als je bijvoorbeeld zangeres wil worden). Met haar prachtige stem zong ze een aantal hele mooie nummers.

Het was opnieuw een fijne dag met veel positieve ontmoetingen en ervaringen uitwisselen.