bijeenkomst

Schisis Nederland Jongerendag op 12 oktober 2024 

 Ben jij iemand die geboren is met een schisis, het Stickler syndroom of Pierre Robin sequentie en ben jij tussen 14 en 25 jaar (of ietsjes ouder)? Dan is deze jongerendag dé plek waar je contact kunt leggen met lotgenoten, verschillende interessante presentaties te horen krijgt en natuurlijk een ontzettend leuke dag hebt. Wat gaan we doen?

Ochtend

We starten de dag met koffie, thee en een lekkere koek, waarna we om 10:15 uur de dag aftrappen met de opening en een speeddate om kennis te maken. Vervolgens zal er een interessante presentatie volgen van plastisch chirurg Emma Paes en/of Nirvana Kornmann uit Utrecht. Zij gaan iets vertellen over latere, secundaire correcties aan de lip, neus en littekens. Tijdens deze presentatie zal er zeker ruimte zijn om jouw vragen te stellen. Aansluitend aan deze presentatie volgt de workshop Schrijf je blij waarin we vooral veel gaan doen, namelijk: lekker van je af schrijven, want niets is minder fijn!

Middag

Na de schrijfworkshop volgt een uitgebreide lunch waarin elkaar ontmoeten centraal staat, waar ervaringen gedeeld en vragen gesteld kunnen worden. Oftewel, de gelegenheid om herkenning te hebben en jongeren te ontmoeten die het ‘anders’-zijn begrijpen.

Na de lunch volgt een bijzonder ervaringsverhaal van Bieke Kreps. Zij is zelf geboren met een schisis, maar is ook kindertandarts bij schisisteam UZ Gent, waardoor ze een mooi verhaal gaat vertellen over het hebben van een schisis en haar visie en doel binnen de schisisbehandeling. Aansluitend zal psycholoog Ietske Siemann, verbonden aan het schisisteam van het Radboudumc, samen met jullie kijken naar verschillende zaken, zoals: hoe kan je (wellicht) negatieve ervaringen omzetten in positieve, en hoe ga je om met starende mensen? 

Daarnaast is er ruimte om eigen ervaringen en oplossingen te delen én zal Ietske ook haar ervaringen delen. De dag sluiten we af onder het genot van een hapje en een drankje. We zullen hier nog even terugblikken op de dag en telefoonnummers kunnen dan uitgewisseld worden, zodat leuke nieuwe contacten onderhouden kunnen worden.
 

Programma
Tijd: Wat: Wie:
10:00 uur Ontvangst met koffie, thee en lekkere koek.
10:15 uur Opening van de dag.
10:25 uur Speeddate om kennis te maken.
11:00 uur Presentatie plastisch chirurg. Emma Paes en/of Nirvana Kornmann
11:45 uur Workshop – Schrijf je blij. Jente Hilhorst
12:30 uur Lunch en lekker kletsen!
13:30 uur Ervaringsverhaal en tandarts. Bieke Kreps
14:15 uur Presentatie van een psycholoog. Ietske Siemann
15:00 uur Afsluiting met hapje en drankje.
15:30 uur Sluiting.

Het belooft een zeer mooie dag te worden. Wij zouden het leuk vinden om je tijdens de Schisis Nederland Jongerendag te ontmoeten. Kom jij ook? Meld je dan snel aan, dan zien we je graag op zaterdag 12 oktober 2024!