Zonder categorie

30 september: Schisis Conferentie

Op 30 september organiseert Schisis Nederland  de Schisis Conferentie in Nieuwegein. Je kunt  je inschrijven voor de dag.

Programma

Hieronder lees je het voorlopige programma:

10.15 Ontvangst met koffie en thee

10.30 Welkom
Opening door het bestuur van Schisis Nederland

10.45 Schisis behandeling
Jitske Nolte MKA chirurg UMC Amsterdam:
In Nederland is de schisiszorg georganiseerd van geboorte tot 22 jaar. Dit vindt plaats in multidisciplinaire teams, waarbij naast de technische punten vanuit medisch perspectief, ook steeds meer gekeken wordt naar wat de patient en de ouders vinden van deze zorg. Hoe gaat de zorg verder na 22 jaar, en bij wie moet je zijn met verdere vragen als volwassene? Parallel hieraan is er in landen met minder financiele mogelijkheden vaak nog helemaal geen sprake van dergelijk teamwork. Jitske reist al een aantal jaren met Stichting Bridge The Gap naar Laos, om daar met de lokale dokters dit verder op te zetten. Met de beschikbare middelen wordt geprobeerd om niet alleen de primaire operaties zoals een lipsluiting te doen, maar ook juist met onderwijs en financiele ondersteuning een multidisciplinair team met de lokale mensen te creëren.

11.45 Korte film
Operatie Glimlach (Dokters van de Wereld) in Bangladesh
De film laat zien hoe de omstandigheden zijn als je in Bangladesh wordt geboren met schisis.

11.50 Schisis: een vloek of een zegen?
Ervaringsverhaal van Germaine van Hecke
Germaine is bijna 65, drie kinderen, twee kleinkinderen en zij heeft een schisis. U hoort haar verhaal over haar leven met schisis in voor -en tegenspoed.

12.15 Lunch

13.15 Robin, de pop met schisis
Nellienke Duijzer vertelt…

13.30 Korte film: Zelfacceptatie bij de jongere generatie.
Met een interactief gesprek tussen Niels van den Berg en Martijn Krijgsheld. Martijn Krijgsheld is een jonge filmmaker. Niels van den Berg is penningmeester van Schisis Nederland en heeft als acteur meegewerkt aan de film. Beide mannen zijn jong en hebben zelf schisis.

Wanneer en waar?

De dag vindt plaats op zaterdag 30 september 2023 in basisschool De Toonladder-Zuilenstein, Lohengrinhof 11-13, 3438 RA Nieuwegein.

Schrijf je in!