Zonder categorie

Aanzicht #7 in het teken van Adoptie

Onlangs is het zevende nummer van Aanzicht verschenen. Aanzicht gaat Over leven met een schisis, recent onderzoek, alle activiteiten van Schisis Nederland en nog veel meer. Het online magazine is exclusief voor de leden van Schisis Nederland en wordt gemaakt door het PR team van Schisis Nederland. Elk nummer heeft een thema, dit keer is dat adoptie.

Kinderen die de laatste jaren zijn geadopteerd, hebben vaak een medische achtergrond. Daarbij horen ook de kinderen met een schisis, die in het land van herkomst niet of onvoldoende zorg en aandacht krijgen.

Hoe is praktijk van adoptie en waar moet je rekening me houden als aspirant ouder? Dat vroeg Roel Boer aan Meike Melenhorst van Fiom, de organisatie die voorlichting geeft over adoptie.

En hoe ervaren de adoptiekinderen hun leven? Meike Budding en Hedi van der Stouwe interviewden Pien, Romy, Wan Zhong en Kai. Ook de adoptieouders Alinde en Jessica vertellen hun verhaal.

Behalve mooie interviews over het thema adoptie vind je natuurlijk de vaste rubrieken Vrijwilligers stellen zich voor, de Leestip, activiteiten van Schisis Nederland en de Jeugdpagina.

Nieuwsgierig? Laat het ons weten, dan sturen we je een proefnummer. Wil jij de laatste Aanzicht ook ontvangen? Word dan lid!