Nieuws

3 juni: Landelijke Schisisdag: ontmoet elkaar en laat je informeren

Schisis Nederland nodigt je uit op zaterdag 3 juni voor de Landelijke Schisisdag, een mooie herkenbare dag voor gezinnen met kinderen met een schisis! Met workshops voor jong en oud, tijd om ervaringen met elkaar uit te wisselen, een kidsclub en nog veel meer. En dat allemaal onder genot van een hapje en een drankje! Heb je of heeft je kind Stickler of Pierre Robin, dan ben je ook van harte welkom!

Meld je aan

Ochtendprogramma

Vanaf 9.45 uur staat er koffie, thee en limonade met wat lekkers klaar. Daarna start het programma met een swingende workout voor jong en oud.

Om 11.00 uur geeft Bob Logjes (plastisch chirurg i.o.) samen met Emma Paes (kinderplastisch chirurg) een presentatie voor de volwassenen over zijn onderzoek: Spraakmakend. Met nieuwe perspectieven in de behandeling van patiënten met Pierre Robin sequentie en/of een gehemeltespleet.

Voor kinderen is de Kidsclub vanaf 11.00 uur geopend met allerlei leuke, lekkere en gezellige spelactiviteiten. Tussen de middag is er een heerlijke gezamenlijke lunch.

Middagprogramma

Vanaf 13.15 uur zijn er verschillende workshops. Je kunt 2 van de 4 workshops kiezen. Ook voor kinderen is er een toffe workshop!

Workshop voor kinderen

‘Denk je sterk!’ door: Mariska Hartendorp, medisch maatschappelijk werker

Workshops 1e ronde

‘Help je kind sterk te denken’ door: Maria Bijlsma, psycholoog

of

‘KNO en schisis, oren, gehoor en neus’ door Jurgen te Rijdt, KNO-arts

Workshops 2e ronde

‘Het behandelplan bij schisis’ door: Sarah Versnel, plastisch chirurg

of

‘Kijken naar je kaken’ door: Marjolijn Gilijamse, MKA-chirurg . Als je een kaakspleet hebt dan kunnen de tanden op die plek vaak niet goed groeien. En soms mis je een tand of heb je hier juist een extra tand. Het kan ook zijn dat je kaken niet goed op elkaar passen. Hoe we dit kunnen behandelen gaat MKA-chirurg Marjolijn Gilijamse van Schisisteam Amsterdam (Amsterdam UMC) laten zien.

Muziek

Na afloop van de workshops, om 15.00 uur, kun je genieten van een muzikaal optreden van Anne van de Ven, blogger van wijhebbeneenschisis.nl.

Rond 15.30 uur sluiten we gezamenlijk het programma af onder het genot van een hapje en een drankje.

Kidsclub

Knutselen, gymmen, spelletjes, springkussen. Vanaf 11.00 uur kunnen de kinderen buiten- of binnenspelen (onder begeleiding van vrijwilligers).

Ook is er ‘s ochtends een portretjesfotograaf die de kids mooi in beeld brengt! Een mooie herinnering voor later!

Waar en wanneer

De Toonladder-Zuilenstein, Lohengrinhof 11-13, Nieuwegein op zaterdag 3 juni van 9.45 uur tot 16.00 uur.

De locatie is met openbaar vervoer goed bereikbaar. Parkeren is gratis en kan op verschillende plaatsen verspreid door de wijk rondom de school.

Kosten

De Landelijke Schisisdag is gratis voor leden van Schisis Nederland, niet leden betalen € 45,- per gezin. (Lidmaatschap is € 39,- per jaar, voor aanmelden, zie laatste pagina)

Aanmelden

Meld je aan via dit formulier.

Heb je verder vragen over deze dag? Stuur gerust een e-mail naar: info@schisis-nederland.nl

Lid worden

Lid worden van Schisis Nederland kan voor € 39,- per jaar. Ga naar Word lid.