skip to Main Content

Als vereniging zijn wij op zoek naar mensen die zich vrijwillig actief willen inzetten. Om jullie een beeld te geven van de werkzaamheden van vrijwilligers, stellen een aantal zich voor. In deze post; Marcella Wieskamp-Heuveling, 35 jaar oud en geboren met een volledige dubbelzijdige schisis. Zij is naast flexibele vrijwilliger bij de vereniging werkzaam in de zorg en als trainingsacteur.

“Voor Schisis Nederland noem ik mezelf voor het gemak maar flexibele vrijwilliger. Als flexibele vrijwilliger kan ik doen waar ik goed in ben, een korte inzet, tips en ideeën geven en een dag mede-organiseren. Na die dag kan ik het vrijwilliger zijn weer loslaten tot een volgend moment. Daarnaast ben ik in het verleden veel naar ouderavonden in ziekenhuizen geweest voor ledenwerving. Dit doe ik op dit moment niet meer, ik heb dit jaar meegedacht met de landelijke dag van Schisis Nederland. Tijdens de dag zelf heb ik een spel gedaan met alle bezoekers en een workshop geleid. Erg leuk om te doen! De mogelijkheid om een flexibele vrijwilliger te zijn vind ik prettig, ik mag een paar keer per jaar doen waar ik goed in ben. Het is fijn dat Schisis Nederland dit mogelijk maakt.

Vanaf mijn 10e ongeveer ging ik ook naar schisisdagen, vooral om met andere jongeren te praten. Nu vind ik het heel leuk om dezelfde vragen van kinderen te krijgen die ik destijds ook had. Ik ben niet die dokter, ik ben een soortgenootje. Daarnaast vind ik het ook leuk om met ouders te praten, tips te geven (voor zover ik dat kan) of gewoon een luisterend oor te zijn.

Wat ik heel leuk vind aan Schisis Nederland is dat je welkom bent, je mag doen wat je goed kan, je wordt ondersteund als je vragen hebt, kortom, ik zou het iedereen aanraden om iets te doen voor Schisis Nederland.”

Marcella Wieskamp-Heuveling

Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden voor Schisis Nederland?

Meld je aan via de website: https://schisisnederland.nl/over-schisis-nederland/steun-ons/word-vrijwilliger/

Voor meer informatie kun je terecht bij Katrin Sturhan, katrin@bosk.nl

Back To Top