skip to Main Content

Ben je tientallen jaren geleden geboren met een schisis, dan heb je een verhaal te vertellen. Een verhaal waarin de ontdekking van jouw schisis bij je geboorte en de behandeling die daarop volgde, een belangrijke rol spelen. Al ben je inmiddels een tijdje klaar met de behandeling, het is wel voorstelbaar dat die ervaringen van toen nog steeds van invloed zijn op wie je nu bent en wat je nu doet. Om die ervaringen bij elkaar te brengen organiseert Schisis Nederland de landelijke Schisis Conferentie op zaterdag 9 oktober in IJsselstein.

Een aantal volwassenen liet Schisis Nederland weten dat zij soms nu nog rondlopen met ingrijpende ervaringen met en vragen over (de behandeling van) hun schisis. Voor sommigen van hen lijkt de behandelingsperiode ‘een gepasseerd station’. Anderen geven aan hoe het hebben van een schisis impact heeft gehad op hun ontwikkeling van kind tot nu. Soms stimuleren deze ervaringen tot het schrijven van een boek of het opzetten van een website. Schisis Nederland nodigt iedereen uit die zich in deze beschrijving herkent en daarover graag eens met anderen in gesprek wil gaan.

Programma

De Schisis Conferentie vindt plaats op 9 oktober van 10.00 tot 14.30 uur in IJsselstein.

10.00 Ontvangst met koffie/thee, etc.
10.30 Welkom – opening door Dick de Haan, voorzitter Schisis Nederland
10.40 Schisisbehandeling door de jaren heen – presentatie door Chantal van der Horst, plastisch chirurg
11.00 Een persoonlijke ervaring – inhoudelijke introductie door Jantina van Rossum, geïnspireerd op haar boek
11.15 Pauze met koffie/thee en wederzijdse kennismaking
11.30 Deelnemers gaan in twee- of drietallen uiteen om kennis te maken en elkaars ervaringen uit te wisselen aan de hand van stellingen.
(De gesprekken kunnen binnen en buiten het gebouw worden gevoerd, zittend aan de Hollandse IJssel, of gedurende een korte wandeling langs de kasteeltoren van IJsselstein)
12. 15 Gezamenlijke terugblik op de kennismaking
12.30 Lunch
13.15 Gesprek in deelgroepen olv medisch psychologen Henriëtte de Veye en Ietske Siemann.
De deelgroepen zijn gericht op het benoemen van vergelijkbare ervaringen en de wijze waarop deze van invloed zijn (geweest) op je leven, studie en /of werk
14.00 Pauze
14.15 Terugblik op deze conferentie
14.40 Afsluiting – Dick de Haan, voorzitter Schisis Nederland

Waar?

Zaal ‘t Kruispunt, Touwlaan 36, 3401CH IJsselstein, 030 – 6560596.

Gratis voor leden

De Schisis Conferentie 2021 is toegankelijk voor alle volwassenen met een schisis, Stickler Syndroom en Pierre Robin Sequentie in Nederland. Uiteraard houden we rekening met de anderhalvemeter-afspraak. Entree inclusief programma, consumpties en professionele ondersteuning bedraagt € 45. Als je voorafgaand aan de conferentie lid wordt van Schisis Nederland, is de deelname gratis en kun je bovendien profiteren van de overige voordelen van het lidmaatschap.

Back To Top