skip to Main Content

Ben je tientallen jaren geleden geboren met een schisis, dan heb je een verhaal te vertellen. Een verhaal waarin de ontdekking van jouw schisis bij je geboorte en de behandeling die daarop volgde, een belangrijke rol spelen. Al ben je inmiddels een tijdje klaar met de behandeling, het is wel voorstelbaar dat die ervaringen van toen nog steeds van invloed zijn op wie je nu bent en wat je nu doet. Om die ervaringen bij elkaar te brengen organiseert Schisis Nederland de landelijke Schisis Conferentie op zaterdag 9 oktober in IJsselstein.

Een aantal volwassenen liet Schisis Nederland weten dat zij soms nu nog rondlopen met ingrijpende ervaringen met en vragen over (de behandeling van) hun schisis. Voor sommigen van hen lijkt de behandelingsperiode ‘een gepasseerd station’. Anderen geven aan hoe het hebben van een schisis impact heeft gehad op hun ontwikkeling van kind tot nu. Soms stimuleren deze ervaringen tot het schrijven van een boek of het opzetten van een website. Schisis Nederland nodigt iedereen uit die zich in deze beschrijving herkent en daarover graag eens met anderen in gesprek wil gaan.

Programma

De Schisis Conferentie vindt plaats op 9 oktober van 10.00 tot 14.30 uur in IJsselstein. Belangstellenden zijn van harte welkom om tijdens diverse activiteiten en gespreksrondes hun verhaal te vertellen en te luisteren naar het verhaal van anderen. Dat gebeurt onder het genot van koffie, thee, smakelijke traktaties en een heerlijke lunch.

Ook zijn professionals op het gebied van schisis uitgenodigd om in gesprek te gaan met de deelnemers. Zij kunnen persoonlijke vragen beantwoorden. We verwachten dat de professionals door de gesprekken nog sterker het belang beseffen van persoonlijke aandacht voor en actieve betrokkenheid bij de zorg rondom mensen met een schisis.

Gratis voor leden

De Schisis Conferentie 2021 is toegankelijk voor alle volwassenen met een schisis, Stickler Syndroom en Pierre Robin Sequentie in Nederland. Uiteraard houden we rekening met de anderhalvemeter-afspraak. Entree inclusief programma, consumpties en professionele ondersteuning bedraagt € 45. Als je voorafgaand aan de conferentie lid wordt van Schisis Nederland, is de deelname gratis en kun je bovendien profiteren van de overige voordelen van het lidmaatschap.

Ben je geïnteresseerd in deze conferentie, of ken je mensen in jouw omgeving die hier graag bij willen zijn, dan kun je je aanmelden via onderstaande formulier. Voor vragen of suggesties: [email protected]

Aanmelden Schisis Conferentie

Naam(Vereist)
Adres
Aantal personen dat deelneemt aan de Conferentie(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top