skip to Main Content

Schisis Nederland participeert in het programma “Uitkomstgerichte zorg”. Dit programma is een initiatief van het Ministerie van VWS.

Heb jij zelf schisis en ben/word jij daarvoor behandeld in het ziekenhuis? Of ben je een naaste van iemand die schisis heeft?

De partijen van het landelijk programma Uitkomstgerichte zorg en Schisis Nederland zijn benieuwd naar jouw ervaringen. Klik hier voor meer informatie over het programma en bekijk de animatie onderaan de pagina. We horen graag hoe jij als patiënt of naaste en de betrokken zorgverlener(s) samen tot een passend behandelplan zijn gekomen en welke keuzes jullie samen hebben gemaakt. Daarnaast zijn we benieuwd welke informatie voor jullie belangrijk was bij het maken van keuzes voor de behandeling(en). Dit horen we graag in een online groepsgesprek.

De partijen in het landelijk programma en Schisis Nederland vinden het belangrijk dat de patiënt, zijn/haar naasten en de zorgverlener gezamenlijk beslissen wat de beste behandeling is. Daarvoor is het van belang te weten welke verschillende behandelopties er zijn en wat iedere optie betekent voor de persoonlijke situatie van de patiënt. Met de resultaten van dit groepsgesprek kunnen we ervoor zorgen dat de juiste informatie beschikbaar komt, zodat de patiënt en de zorgverlener gezamenlijk tot de beste behandeling komen voor de patiënt zijn/haar specifieke situatie.

Het online groepsgesprek

Het groepsgesprek vindt plaats via zoom. Hiervoor hoef je geen account te hebben en bij deelname krijg je hier meer informatie over. Het groepsgesprek vindt plaats op woensdag 13 oktober van 19.00-21.00 uur. Wanneer er meer aanmeldingen zijn dan nodig, wordt er een selectie gemaakt.

Lees meer over het programma Uitkomstgerichte zorg

Samen beslissen - formulier

Welke situatie geldt voor jou?
Hoe lang geleden heb je ziekenhuiszorg ontvangen voor schisis?
Wil je deelnemen aan het online groepsgesprek op woensdag 13 oktober van 19.00 tot 21.00 uur?
Back To Top