skip to Main Content

Schisis Nederland is afhankelijk van giften en donaties. Zonder jouw hulp kunnen we activiteiten als de Landelijke Schisisdag en de Metmorfosedag niet realiseren. Ben jij enthousiast over het werk van Schisis Nederland en wil je ons steunen met een donatie?

We verwelkomen je graag als vaste donateur. Dat kan al vanaf € 10 per jaar:
(Eenmalige donaties zijn natuurlijk ook van harte welkom)

Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Schisis Nederland: telefoon (030) 245 90 90, e-mail: info@schisisnederland.nl

Schenk met belastingvoordeel

Schisis Nederland is een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Dit betekent dat giften aan Schisis Nederland aftrekbaar zijn van de belastingen. Als je Schisis Nederland een bedrag schenkt dat 1-10% van je belastbare inkomen bedraagt, dan is deze gift volledig aftrekbaar.

Maar ook als je minder dan 1% van je inkomen aan Schisis Nederland doneert, kun je dit volledig aftrekbaar maken. Wat houdt dit in? Je doneert vijf jaar achter elkaar hetzelfde bedrag en legt dat van tevoren vast in een schriftelijke overeenkomst. Het vaste bedrag mag wel jaarlijks met een vast percentage stijgen.

Formulier voor de schriftelijke overeenkomst (PDF)

Schisis Nederland moet dit formulier ondertekenen.

Met de Schenkcalculator (nieuw venster) kun je berekenen wat je terugkrijgt van de Belastingdienst.

Vriendenloterij

Speel mee in de Vriendenloterij en help twee goede doelen in één klap: jij zelf en Schisis Nederland! Van elk lot geeft de Vriendenloterij de helft aan een goed doel, bijvoorbeeld Schisis Nederland. Zodra jij een lot koopt, mag je kiezen welk goede doel je daarmee steunt. Kies dan voor Schisis Nederland! Voor jouw kans op een prijs maakt dit niets uit: je volledige lot doet gewoon mee. Meer informatie vind je hier.

Erfenissen en legaten

Nadenken over een testament is nooit prettig, maar wel verstandig. Met een testament kun je zelf beslissen wat er straks gebeurt met jouw erfenis. Bijvoorbeeld als je een deel wilt nalaten aan een goed doel. Je kunt een goed doel tot een ‘erfgenaam’ maken in je testament, of een legaat nalaten: dat is meestal een vast bedrag. Een testament of legaat moet je vastleggen bij een notaris.

Kies je ervoor Schisis Nederland als erfgenaam te noemen of ons een legaat na te laten, dan komt het gehele bedrag ten goede aan ons werk. Schisis Nederland is namelijk een erkend goed doel, een ANBI, waardoor wij hierover geen successierechten hoeven te betalen. Wil je meer weten over nalaten aan Schisis Nederland? Neem contact op over de mogelijkheden: info@schisisnederland.nl.

Back To Top