skip to Main Content

Schisis Nederland is deze maand gestart met een project voor een pop met schisis. Deze pop wil een beter zelfbeeld stimuleren bij kinderen met een schisis. Ook ondersteunt de pop gezinnen en hun omgeving als er een kind met een schisis op komst is. De pop heeft alleen nog geen naam. Weet jij er een? Laat het ons weten!

Positief zelfbeeld

Met de pop wil Schisis Nederland in de eerste plaats jonge kinderen met een schisis ondersteunen bij het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en hun zelfvertrouwen vergroten. Praten over een schisis werkt drempelverlagend en de pop helpt daarbij. Denk bijvoorbeeld aan een spreekbeurt over schisis.

Uit logeren

De pop die Schisis Nederland ontwikkelt heeft ook een ondersteunende en informerende functie voor families waar een kind met schisis op komst is (bij de 20-weken echo is dit vaak al bekend). De pop kan uit logeren bij kinderen die een broertje of zusje krijgen met schisis. Familieleden, vriendjes en anderen rond het gezin krijgen zo een beeld bij de aandoening.

Bedenk een naam!

Hoe gaat de pop heten? Bedenk een naam en stuur die op naar [email protected], o.v.v. “naam pop”. De naamgever van de pop ontvangt een leuke attentie van ons.

Back To Top